1. DFK Slaný

Amatérský futsalový klub

PK Třebusice - 1. DFK Slaný 6:6 (3:2) 22.11.2013

PK Třebusice    -        1. DFK Slaný             6:6    (3:2)
Sestava
: Hovorka, Kubenka, Kratochvíl, Tauš, Hlůže, Zahradník, Provazník

Branky:Kubenka -4, Zahradník, Kratochvíl

Asistence: Zahradník -4, Kubenka, Hovorka

ŽK: Kubenka

            Páteční duel s Třebusicemi byl poznamenán absencí hráčů základní sestavy u obou týmů. Vedoucí týmu Hovorka, měl se sestavou značné problémy. Ještě pět hodin před začátkem utkání měl k dispozici (mimo sebe) jen tři hráče do pole. Postupně se podařilo dát dohromady šest hráčů včetně nemocného Tauše. Domácí byli také poznamenáni dvěmi absencemi.

            V úvodu utkání byli domácí aktivnější (vzhledem k sestavě hostí) a vytvořili si několik brankových šancí, které pochytal gólman hostí. Poprvé kapituloval až v 9. minutě 1:0. Druhou branku přidali domácí v 11. minutě po rozehraném rohu a chybě Jindry Hlůže 2:0.  Další chybu Tauše potrestal Vicenec střelou do protipohybu brankáře Hovorky 3:0.

Za tohoto stavu si hosté vzali k time-outu. Bylo nutné se vyvarovat chyb v obraně, protože domácí je snadno trestali. Ve 14. minutě se poprvé trefil střelecky disponovaný Kubenka, když od postranní čáry vymetl pavučinu domácímu brankáři Ciniburgovi 3:1. Domácí v přemíře snahy přehrát soupeře a zasadit mu rozhodující úder faulovali a v 19. minutě se dopustili 6 AF, který potrestal Kubenka 3:2.

            Úvod druhého poločasu opět patřil domácím, kteří vstřelili v rychlém sledu po chybách Hlůžeho a Hovorky dvě branky a upravili na 5:2. Hostům se zranil obránce Provazník a na chvíli byl mimo hru i kanonýr Kubenka. Hosté však nesložili zbraně a silou vůle se jim podařilo vrátit do zápasu, když další dvě branky ve 29. a 32. minutě vstřelil Kubenka 5:4. Vyrovnání přišlo v 34. minutě, když se prosadil mladíček v sestavě Zahradník 5:5. Obrat ve skóre dokonal svou brankou Kratochvíl po výhozu Hovorky a hosté šli v 36. minutě do vedení 5:6. Radost hostí netrvala dlouho a domácí srovnali na konečných 6:6. Šance na vítězství měli v závěru oba týmy, ale rozhodující branku se nikomu vstřelit nepodařilo.

            Vzhledem k tomu jak se formovala sestava hostí a vzhledem k vývoji utkání, musím být se ziskem bodu spokojen. Naopak musím pochválit hráče především za jejich bojovnost a disciplinovanost.