1. DFK Slaný

Amatérský futsalový klub

1.DFK Slaný- AFC Kralupy n/Vlt.

1. DFK Slaný    -        AFC Kralupy n/Vlt.           5:2  (4:1)
Sestava
: Hovorka, Kubenka, Bouška, Mrština, Tauš, Kuhn, Kratochvíl, Zahradník

Branky: Tauš-3, Zahradník, Kubenka

Asistence: Kuhn, Bouška, Mrština, Kubenka

ŽK: Kratochvíl

 

Duel sousedů v tabulce měl přinést dramatický souboj a to se také potvrdilo. Lépe začali hosté, kteří si v úvodu vytvořili gólové příležitosti, které však neproměnili. Naopak domácí působili ospalým dojmem, nedařila se kombinace. Do vedení šli hosté ve 3. minutě po rozehraném rohovém kopu a špatné pokrytí hráče v brankovišti 0:1. Domácí postupně vyrovnali hru a podařilo se jim srovnat v 8. minutě zásluhou přesné střely Tauše (Kuhn) 1:1. Hra se přiostřila, z čehož pramenil nárůst AF, zejména na straně domácích. Ve 12. minutě jich měli domácí na kontě pět. V 15. minutě šli domácí do vedení zásluhou Tauše, který nadvakrát překonal hostujícího brankáře 2:1. Domácí v zápětí přidali další branku po tvrdé střele Kubenky po rozehraném rohovém kopu (Zahradník) 3:1. Hosté srovnali s domácími krok v počtu AF a po dalším ve 20. minutě proměnil nařízený 10m kop přesnou střelou Kubenka 4:1.

Druhý poločas začali domácí podstatně lépe než ten první. K dobru měli tří brankový náskok a hosté museli být aktivnější. Jenže své šance nedokázali proměnit a to zásluhou dobré obrany a zásluhou dobrého výkonu brankáře Hovorky. Ten vytáhl zákrok večera, když reflexivně rukou vyrazil tečovanou střelu Vymětalíka. Ve 31. minutě ze strany orazítkoval břevno Bouška. Hosté hráli agresivně, napadali domácí a na jejich konto přibývali AF. Ve 33. minutě jich měli podobně jako domácí v prvním poločase 5 a hrozila možnost volných kopů ze značky 10m. Ve 34. minutě zkompletoval hatrick Tauš, po přesném pasu Boušky a zvýšil na 5:1. V dalším průběhu utkání opět čaruje brankář Hovorka, který chytá nájezdy Máry a Vymětalíka. Domácí brání své vedení i za pomoci faulů (?) a rozhodčí srovnávají stav AF na 5:5. Snažení hostí o vstřelení branky končí ve 40. minutě, když po zmatcích v brankovišti konečně prostřelují Hovorku a snižují na 5:2.

 

Po tragickém začátku zápasu se nám podařilo vyrovnat hru a střelecky se prosadit. Ve druhém poločase, přestože jsme se střelecky neprosadili, byl výkon týmu podstatně lepší. Střelecky se prosadil autor 3 branek Tauš, spolehlivý výkon podal brankář Hovorka. Ve druhém poločase domácí podali velmi dobrý výkon především v obranné činnosti, když hostů mnoho šancí nedovolili.