1. DFK Slaný

Amatérský futsalový klub

Hrasl Slaný - 1.DFK Slaný

~~Hrasl Slaný - 1. DFK Slaný  3:6   (3:2)
Sestava: Hovorka, Kubenka, Mrština, Kratochvíl, Tauš, Cílek
Branky:Kubenka -2, Tauš, Cílek, Mrština, Kratochvíl
Asistence: Kubenka -2, Mrština, Tauš
ŽK: Tauš 
 
Hosté pro poslední slánské derby dávali sestavu dohromady horko těžko. Hrající trenér Hovorka měl k dispozici jen čtveřici hráčů. Do hry tak musel zasáhnout i po dlouhé absenci hostující brankář Cílek. Domácí skoro v kompletní sestavě (chyběl Peška) byli v zápase favoritem, ale vývoj zápasu tomu nenasvědčoval. Poprvé zahrozili hosté již ve 2. Minutě, když ostrostřelec Kubenka nastřelil břevno. Další šanci nevyužil Tauš, který pro změnu orazítkoval tyč. Domácí kombinovali kolem dobře organizované obrany hostí, ale brankáře Hovorku prakticky neohrozili. Prosadili až v 7. minutě, když využili chybičky v obraně hostí a poprvé skórovali 1:0.  Šance si vytvářeli i hosté, ale Kubenka opět jen trefil tyčku a v
10. minutě netrefil ve vyložené šanci branku. Ve 12. minutě byl na půlící čáře faulován Tauš, píšťalka rozhodčího však mlčela, k míči se dostal Klusáček a střelou do protipohybu překonal brankáře Hovorku 2:0. Hosté se poprvé prosadili po pěkné křížné přihrávce Mrštiny na Kubenku, který prostřelil brankáře Frolíka 2:1. V 17. minutě už bylo vyrovnáno zásluhou Kubenky, který před vlastním pokutovým územím zachytil přihrávku domácích a středem hřiště pronikl až do brankoviště a střelou pod břevno vyrovnal 2:2. V 18. minutě se prosadil tvrdou střelou k tyči domácí Kozák 3:2. Hosté dostali v závěru poločasu šanci srovnat skóre, ale Kubenka z 10m kopu minul branku.
Domácí ve druhém poločase pokračovali v dobývání obrany hostí, ale bez úspěchu. Naopak byli to hosté, kteří podnikali nebezpečné protiútoky. Po jednom z nich se ve
23. minutě prosadil Tauš a opět srovnal skóre 3:3. Neuběhla ani minuta a hosté opět trestali chybu při rozehrávce domácích. Míč zachytil Kubenka, unikl po křídle a vyraženou střelu dopravil do branky Cílek 3:4. Famózní chvíle hostí pokračovaly, když se míče na vlastní polovině zmocnil Mrština a z brejku chladnokrevně překonal bezmocného Frolíka 3:5.
Ve 26. minutě se prosadil dorážkou mezi nohy gólmana Kratochvíl a položil domácí do kolen 3:6. Ti se nevzdávali, začali hrát power play a v té chvíli jim scházelo i štěstí, neboť dvakrát zazvonila tyč brankové konstrukce za zády Hovorky. Naopak mohli inkasovat střelou do opuštěné branky, ale jak brankář Hovorka, tak Kubenka jen těsně minuli branku domácích. Hosté ve druhém poločase udrželi čisté konto a zasloužené vítězství za bojovný a odpovědný výkon udrželi.
Vzhledem k poskládané sestavě jsme měli obavy o výsledek již před zápasem, ale podle úvodu utkání jsme byli schopni držet s domácími krok. Střelecky jsme se nemohli prosadit stejně jako v zápase s Dobřichovicemi (dvě tyče a břevno). Navíc domácí šli do dvoubrankového vedení. Důležité bylo, že jsme dokázali na branky domácích rychle odpovědět a srovnat stav. Důležité chvíle přišli v rozmezí 23. až 26. minuty, kdy domácí lehce ztráceli míče nepřesnou kombinací a nabídnuté šance jsme dokázali využít. Všichni podali výborný výkon podpořený stabilním výkonem brankáře Hovorky.